Astronomia propera i per a totes les edats, tot allò que en podem aprendre del cel de dia i de nit! Els tallers reuneixen un seguit d’activitats didàctiques per a que grans i petits gaudeixin comprenent l’Univers. Es poden fer en escoles, cases de colònies, estades per famílies… Tothom s’emociona descobrint!

Els tallers es poden fer d’una durada molt adaptable, en una o diverses sessions segons les necessitats i el públic. Disposem de xerrades d’iniciació en diverses temàtiques d’astronomia, així com d’activitats pràctiques per realitzar a l’aula (construcció de rellotges de sol, retallables amb planistels i mòbils de mecànica celeste, enlairament de coets d’aigua, etc.) i a l’exterior (observació amb rellotges de Sol i la Terra paral·lela, observació amb telescopi solar, reconeixement de constel·lacions i observació nocturna amb telescopis, etc.). Els horaris poden ser molt flexibles, tant de dia com de nit, i els nivells són adaptables de manera que públic de totes les edats pot estar realitzant un mateix taller.

Els tallers (en format breu) o cursos (amb diverses sessions) poden anar dirigits a:

  • Centres educatius (primària, secundaria i batxillerat)
  • Cicles formatius
  • Esplais, casals o campaments d’estiu
  • Oferta cultural d’ajuntaments, centres cívics o associacions

Les activitats es solen iniciar en una aula amb una breu xerrada on s’expliquen alguns conceptes d’astronomia, i seguidament es realitza una part pràctica amb la construcció d’un instrument astronòmic senzill, que després es pot utilitzar a la sessió a l’exterior.

El taller serà realitzat pels astrònoms i educadors de Celístia Pirineus, formats i amb amplia experiència en divulgació d’astronomia.
Català, castellà, anglès o francès.
Per l’activitat d’observació s’utilitzarà, segons el format del taller, tot un seguit de material didàctic (retallables, material d’escola, instruments astronòmics senzills, etc.), diversos telescopis per a l’observació diürna i nocturna i l’ajut de làsers per a l’observació nocturna a ull nu.
El format de l’activitat és ideal per a públics d’un gran rang d’edats (famílies), o bé específicament per a grups d’escolars. El taller és ideal per combinar-ho amb una estada de cap de setmana o més llarga per a famílies, o bé dins del programa educatiu de cases de col·lònies o de les activitats extraescolars per als més petits.
Des d’1 hora fins a 5 hores, en una o diverses sessions.
La xerrada i activitat pràctica es realitzaria en una aula, i la part experimental exterior en un espai adequat per a l’observació del cel, sigui de dia o de nit.
Una aula adequada per al taller (amb taules espaioses).
Realitzem un seguit de pràctiques complementàries a l’interior, també amb una xerrada una mica més llarga on mostrem imatges espectaculars i didàctiques del cel nocturn de la zona i utilitzem un programa de planetari virtual per a projectar el cel visible. A més, mostrem a l’aula el telescopi i el seu funcionament.
En funció dels requeriments, et podem disenyar una activitat i un pressupost a mida.
Si estàs interessat en alguna de les nostres activitats, o tens algun dubte, contacta amb nosaltres.
Contactar

Tots els serveis

Experiències per a grups

 

Organització d’activitats

 

Tallers i cursos

 

Assessorament i cel fosc