A Celístia Pirineus estem compromesos amb la preservació del cel fosc i amb difondre la importància de protegir aquest patrimoni. Amb una gestió sostenible de la il·luminació conservem aquest valor, aconseguim un estalvi energètic i protegim el medi ambient.

tallers1

tallers2

L’any 2007, nombroses institucions astronòmiques es van reunir en el I Congrés Internacional Starlight, amb la motivació d’extendre a la ciutadania la defensa del cel nocturn, no tan sols com una condició per a que els investigadors puguin observar i estudiar l’Univers, sinó també com un bé cultural de gran valor universal i un recurs per promoure el “turisme astronòmic”. Al 2013, diversos municipis del Pallars Jussà i la Noguera van rebre la certificació de reserva i destí turístic starlight, posant-se de manifest la qualitat d’aquesta zona per fer observacions astronòmiques i la importància de protegir-ne el cel nocturn. A Celístia Pirineus treballem per aquest mateix compromís de dues maneres:

  • Divulguem, a les nostres xerrades i activitats, els valors que aporta el cel fosc a la cultura, així com la importància d’una correcta il·luminació per a l’estalvi energètic i el respecte al medi ambient.
  • Assessorem a organitzacions, administracions, i també altres empreses, amb una correcta gestió de la il·luminació i dels recursos que ofereix el cel fosc.

Això últim implica treballar en estreta col·laboració amb altres equips. En aquest sentit podem oferir:

  • Estudis de contaminació lumínica i plans de millora d’enllumenat.
  • Assessorament per a l’obtenció de certificats starlight (hotels/cases rurals, reserves, destins turístics, etc.).
  • Cursos de formació bàsics en matèria d’astronomia i contaminació lumínica.
  • Assessorament en l’explotació de recursos astronòmics i plans de dinamització turística orientats als valors del cel fosc.

Si estàs interessat en aquests serveis, contacta amb nosaltres, parlem-ne i veiem com podem col·laborar per una causa tan important!
Contactar

Tots els serveis

Experiències per a grups

 

Organització d’activitats

 

Tallers i cursos

 

Assessorament i cel fosc